söndag 7 december 2008

Xabi Alonso Show

Liverpool mötte Blackburn igår eftermiddag på Ewood Park och det skulle bli en spännande match då Blackburn ligger näst sist och Liverpool etta. Det var inte så mycket chanser i den första halvleken och det var nog tack vare innermittfältet i Liverpool som var helt outstanding bakåt men lite svagare framåt. Liverpool spelade med 4-2-3-1 uppställning med Mascherano, Alonso och Gerrard i mitten.

Benayoun fick första chansen i matchen då han kom helt fri med Robinson i Blackburn målet men från ingenstans kom Warnock med en prefekt glidtackling på Benayoun så det blev inget av det läget. Det enda felet på innermittfältet i matchen stog Gerrard för när han slog en passning rakt till Morten Gamst Pedersen i sidled och Pedersen drev upp bollen och drog till och den knorrade sig upp mot krysset men Reina kom på den och styrde den i Ribban.

I den andra halvleken kom Blackburn ut riktigt taggade men det var inget ordentligt spel i matchen men tillslut kom målet och det var från Xabi Alonso efter en fel träff från Kuyt kom bollen fram till Alonso som rullade in den retfullt i mål 1-0 Liverpool. Tio min efter Alonsos ledningsmål var det dags igen men då var det Benayoun som efter att han dribblat upp Warnock på läktaren smällde in bollen i mål stenhårt 2-0 till Liverpool.

Livrpool sepalde sedan lungt och behärskat men Blacburn skulle få sitt reduceringsmål och det kom efter en hörna så kom han bara där flygande Roque Santa Cruz 2-1. Blackburn satsade sedan allt framåt och då kontrade Liverpool in 3-1 genom Gerrard och det blev också slutresultatet.

Liverpools Elva:
Reina
Arbeloa Hyypiä Carra Insua
Mascherano(Lucas 83) Alonso
Benayoun(Riera 87) Gerrard Babel(El Zhar 64)
Kuyt

Blackburns Elva:
Robinson
Ooijer Samba Nelsen Warnock
Emerton Andrews Tugay(Vogel 84) Pedersen(McCarthy 83)
Santa Cruz Derbyshire(Treacy 90+)

Tre plus Liverpool:

+++Alonso var matchens lirare han slog bort väldigt lite passningar sen gjorde han också mål. Det var Alonso Show i matchen

++Hyypiä var också väldigt bra i matchen gör ytters lite fel.
+Kuyt för hans slit och spring där uppe han ger sig aldrig han har så skön inställning.