måndag 22 december 2008

Spekulationer

Fernando Torres till Manchester City?

Föga överraskande gör rykten på nätet gällande att Manchester City vill ha Fernando Torres. Manchester Citys strävan efter att etablera sig som en av de största klubbarna i världen har gjort att de kopplats samman med ett megabud på den spanske världsstjärnan. Men enligt rykten kommer Liverpool att erbjuda anfallaren ett nytt och mycket lönsamt avtal i ett försök att avvärja möjliga intressenter. Torres agent, Jose Antonio Martini, medger att Torres inte lider av brist på beundrare, men att han inte har för avsikt att lämna Liverpool: "Stora klubbar har alltid efterfrågat Torres, men han älskar livet i Liverpool och är ivrig att komma i form för att slåss om titeln och Champions League," säger Martini till Daily Star.

Det är alltså inte speciellt troligt att Torres kommer att lämna Liverpool. Eftersom han ger ett så tydligt besked om att han trivs i klubben torde ingen ge honom ett anbud.

Pennant till Spurs?

The Mirror påstår att Rafa Benitez kommer att möta Spurs intresse för Jermaine Pennant genom att föreslå ett byte. Och högst upp på listan över möjliga byten finns den unga stjärnan Aaron Lennon, som har imponerat på White Hart Lane de senaste veckorna. Spekulationerna om Tottenhams intresse för Robbie Keane har höjts till nära kokpunkten på sistone, men nya managern Harry Redknapp är också känd beundrare av Pennant, som han försökte värva till Portsmouth i somras.

Det är troligt att Pennant är på väg bort och det är antagligen frestande att ta in en mer spännande kandidat som Lennon. Men kommer Spurs tycka att det är en bra affär?

Turner för 10 miljoner pund?

Enligt The Daily Express måste Liverpool punga ut med 10 miljoner pund om de vill ha Michael Turner från Hull City. Turner har varit en fullkomlig uppenbarelse i Hulls debut i Premier League med sin behärskade och förande spelstil och många tror att han snart kommer att kallas till engelska landslaget. The Daily Express menar att Liverpool är i desperat behov av förstärkning i backlinjen eftersom Hyypiä troligtvis lämnar klubben i januari, Skertl är skadad och osäkerheten om Agger kommer att skriva ett nytt kontrakt eller inte. Turner, liksom Fulhams Hangeland, är de som Benitez förmodas vara intresserad av som ersättare. Men det troligaste är att spanjoren vänder sin uppmärksamhet mot Hangeland då 10 miljoner pund antagligen ligger utanför Benitez budget.

Det är dock mest troligt att Liverpool väntar med att se över sin backlinje till sommaren.

Ryan Babel till Tottenham?

Tottenham Hotspurs planerar för en omfattande plundring på Anfield i januari enligt Daily Mirror, som också tror att Harry Redknapp fastnat för Ryan Babel eftersom han vill tillföra mer stil till sitt lag på White Hart Lane. Den holländske spelaren har blivit mer och mer frustrerad över bristen på speltid i Liverpool, och förhörde sig nyligen hos Rafa om möjligheten till ett returlån till Ajax.

Om man betänker att Liverpool kanske kommer att försöka förstärka sitt anfall i transferfönstret så kan den unge holländaren fortfarande komma att ha en plats. Men tiden håller på att rinna ut när det gäller att bevisa att "lovande" kan bli given i startelvan.

Mark van Bommel till Liverpool?

Rykten i Tyskland gör gällande att Mark van Bommel vill ansluta sig till en av Premier Leagues "fyra stora", och speciellt då Liverpool. Han har bestämt sig för att lämna Bayern München när hans kontrakt löper ut nästa sommar. 28-åringen kommer att vara mer än välkommen tillbaka till PSV Eindhoven. "Hans klubb Bayern München vill bli tyska mästare och de kommer inte att låta honom gå under vinteruppehållet," säger Jan Reker. "Men uppgifterna om att Mark inte är intresserad av ett nytt PSV äventyr är osanna. Van Brommel har aldrig sagt nej till PSV, men om han kan spela för en storklubb i England, som Liverpool, Arsenal, Chesea eller Manchester United, så kommer han att göra det."

Vilken fotbollsspelare skulle inte vilja spela för en av "de fyra stora"?

Xabi Alonso till Real Madrid?

Enligt rykten från Spanien har Real Madrid lagt in ett bud på 15 miljoner pund för Xabi Alonso. Den före detta managern i Tottenham Hotspurs, Juande Ramos, vill stärka ett åderlåtet mittfält på Bernabeu. Ramos tros vara nära att värva Lassana Diarra, mittfältare i Portmouth. "Vi vill ha två mittfältare varav en högermittfältare. Klubben jobbar på det och jag hoppas att två talangfulla spelare med kämparglöd kommer att ansluta sig till oss ganska snart." Benitez ville sälja Alonso i somras för att kunna köpa Gareth Barry från Aston Villa. Juventus var intresserade av Alonso men köpte till slut Christian Poulsen istället.

Hotet om att bli utbytt mot Barry svarade Alonso på genom att börja spela utomordentligt bra och han kommer att bli en nyckelspelare i kampen om titeln.

Källa: Liverpool Daily Post, www.liverpoolfc.nu

Inga kommentarer: