lördag 18 oktober 2008

Ännu En Sjuk Match

Liverpool spelade idag match mot Wigan hemma på Anfield inför dryga 43500 åskådare. Bra att tillägga är att Emile Heskey inte var med i Wigan i dag efter att han fått liknande skada som våran egen Fernando Torres har. Heskey har också senaste tiden ryktats tillbaka till Liverpool eftersom han har sagt att han vill spela Champions League fotboll och Liverpool är en klubb som kan ge han spela i just Champions League.

Det var ett väldigt lågt tempo i matchinledningen av matchen det var mest kamp på mitten. Det var Riera som var piggast av Liverpool spelarna i inledningen efter en dribbling i den 10:e min så är bollen sånär att gå fram till Kuyt men bollen rensades ut till en hörna. En riktigt riktigt dålig hörnvariant som inte ledde till någonting.

Efter dryga 20 min så får Wigans Kapo läget efter en fin framspelning men han skjuter rakt på Reina. Anfallet direkt efter leder till en Liverpool chans och det är Keane som håller sig framme efter framspelning av Riera men tätt utanför stolpen. Det var en väldigt bra macthsekvens under den här perioden för precis efter Keans chans så gör Wigan 1-0 genom Amr Zaki som Får världens läge efter att Agger nästan passat bollen till honom och han gjorde inga misstag framför mål.

I den 38:e min så gör Agger en soloraid längst kanten och väggspelar sedan med Dossena och sedan dribblar bort motståndaren lägger in bollen till Kuyt som sätter den enkelt chanslöst för målvakten.

Efter 1-1 målet blir det som dom första 10 minuterna när dom bara krigar på mitten men precis innan halvleken är slut får vi se ett av årets mål eller kanske årets mål av Wigans Amr Zaki som sätter en otagbar cykelspark bakom Reina i målet efter lite problem på Liverpools vänsterkant.

Av första halvlek hade man sett att Wigan inte är några slagpåsar och att dom kan kriga till sig segern.

Det börjar med samma tempo i andra halvlek som i den första men efter ungefär 65min så får Liverpool en frispark i ett jätteläge och man vet redan innan vem som tar den om inte Steven Gerrard. Det är väldigt mycket gnäll inne i straffområdet vid frisparken för att muren inte står på rätt plats och det blir kostsamt för Wigans Valencia åker på ett gult kort. Gerrard skjuter sen frisparken tätt utanför. 2 Minuter efter frisparken så går Valencia in i en duell vårdslöst mot Alonso och då får han sitt andra gula och då var det bara att säga adjö till Antonio Valencia.

Efter utvisningen så chansar Benitez med att byta ut båda ytterbackarna och sätta in offensiva krafter. Det är Benayoun och El Zhar som kommer in och det är just El Zhar som spelar fram till 2-2 målet i den 80:e matchminuten. El Zhar snett inåt bakåt och Gerrard hoppar över och där kommer Riera och dundrar inn den med HÖGERN!!! vid målvaktens vänstra stolpe otagbart.

Liverpool pressar på och det ger utdelning i den 85:e minuten när Kuyt gör sitt andra mål för dagen efter ett fint inlägg av Pennant där Kuyt möter det med en cykelspark och då är matchen avgjord för Wigan och Liverpool höll imot så Wigan fick ingen sista kvitterings chans. Det var ännu en sjuk vändning av Liverpool och det var nog inte sita gången heller.

Liverpools Elva:
Reina
Arbeloa(Benayoun 78) Carra Agger Dossena(El Zhar 78)
Alonso
Pennant Riera
Gerrard
Keane(Hyppiä 95) Kuyt

Målskyttar:
Zaki(29)
Kuyt(38)
Zaki (45+)
Riera(80)
Kuyt(85)


Tre Plus Liverpool:
Riera+ för hans fighting instinkt för han krigar hela tiden och showar imellanåt

Alonso++ Styrde spelet bra istället för Gerrard som var helt onsynlig

Kuyt+++ Han springer och han springer och det gav verkligen utdelning idag.

Inga kommentarer: