söndag 26 oktober 2008

En ny 1:a i Premier League

Premier League har fått en ny etta och det är Liverpool efter seger mot Chelsea på STAMFORD BRIDGE!!! Liverpool förstörde Chesleas svit på hemmaplan. Chelsea har inte förlorat på hemmaplan under 4,5 år men nu tog det slut och dom förlorade mot Liverpool med 1-0 efter en tät match.

Chelsea började bäst i matchen och dom pressade på direkt i från början men det hjälpte inte för det var Liverpool som gjorde det första målet efter 10 minueters spel av matchen. Det var ett inkast som nickskarvades av Kuyt och sen en nickskarv av en Chelsea spelare och där kommer Alonso och krutar på med vänstern i mål efter en turlig studs på Chelseas Bosingwa.

Efter målet så tog Liverpool över spelet mer och mer. Efter 25minuetrs spel så fick Gerrard på ett riktigt bra skott med vänsterfoten men på något sätt så tar Petr Cech bollen och tippar den över ribban. Precis efter det läget så dribblar Riera sig förbi Bosingwa och skjuter i burgaveln. I det här läget så skapar Chelsea ingenting och Liverpool fortsätter med ett väldigt bra passningspel och rör sig väldigt bra i laget.

I slutet av halvleken börjar Cheslea komma närmare och närmare ett kvitterningsmål men Liverpool håller ifrån till paus. Efter paus så kommer Liverpool ut och tar över matchbilden helt och hållet dom spelar som om det vore på Anfield. Väldigt högt tempo från Liverpools sida och dom kommer allt närmare ett 2-0 mål i det här läget. i den 60:e minuten så uppstår ett jätteläge för Liverpool. Det är en frispark ca. 25-30meter från mål och det är Alonso som tar den och han sätter den i stolpen och Cech i målet står fastklistrad vid sin mållinje.

Liverpool spelar bra och dom släpper inte till några enkla lägen som dom gjorde mot Wigan och Chelsea får inte till sitt spel riktigt som dom har haft i dom andra matcherna. Chelsea försöker komma längre och längre fram men dom fatsnar hela tiden på Liverpools mittbackar. Chelsea gör sedan några byten men dom kommer inte i närheten av ett mål ens och Liverpool håller ifrån resten av matchen.

Domaren Howard Webb gjorde en riktigt bra insats idag och vi får tacka han för en riktigt bra match.